سفارش تبلیغ
صبا ویژن
برای آدمی زشت است که عملش از دانشش کمتر باشد و کردارش به گفتارش نرسد . [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

صفحات اختصاصی
 
semnanhonar.ParsiBlog.com
آمار و اطلاعات

بازدید امروز :42
بازدید دیروز :96
کل بازدید :235542
تعداد کل یاداشته ها : 321
103/2/20
5:6 ص
فروردین 93 - جامعه هنرمندان متعهد: وبلاگ فرهنگی هنری ویژه استان سمنان
مراسم بزرگداشت بیست و یکمین سالگرد شهادت سید شهیدان اهل قلم «سید مرتضی آوینی» دیشب با حضور دکتر کاظم جلالی رییس مرکز پزوهشهای مجلس شورای اسلامی در حرم شهدای گمنام شاهرود برگزار شد.

در این مراسم که به همت کانون بسیج هنرمندان، حوزه هنری و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شاهرود برگزار شد؛ رییس مرکز پزوهشهای مجلس شورای اسلامی بر ضرورت شناخت با معرفت شهید آوینی و راه و رسم وی در دفاع از انقلاب اسلامی ایران تاکید کرد.
گفتنی است که در ابتدای این مراسم هومن شهرستانی یکی از هنرمندان تئاتر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شاهرود با اجرای زیبای برنامه خود حضار را شیفته تحت تاثیر قرار داد.
افتتاح و بازیدی عمومی از نمایشگاه "بانوی بی نشان" از دیگر برنامه های جانبی این مراسم بود.
همچنین در ادامه برنامه پس از اقامه نماز جماعت مغرب و عشا، به مناسبت ایام فاطمیه و شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) به همت تولیت حرک شهدای گمنام، مراسم باشکوهی برگزار شد.سین اصلی برنامه به شرح ذیل اعلام می گردد.
1-تلاوت آیاتی از کلام ا... مجید توسط قاری ممتاز ملی جناب آقای بخشعلی
2- اجرای سرود جمهوری اسلامی به صورت زنده توسط گروه بیست نفره ی موزیک لشکر 58 ذوالفقار
3-اجرای سرود شهیدان به صورت زنده توسط گروه موزیک لشکر 58 ذوالفقار
4- خیر مقدم توسط جناب آقای امیری ریاست محترم اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شاهرود و تبریک روز هنر انقلاب اسلامی
5- پخش کلیپ شهید آوینی
6-اجرای نمایش با موضوع جانباز و زندگی یک پسر جانباز به کارگردانی هومن شهرستانی
7-سخنرانی جناب آقای دکتر کاظم جلالی پیرامون فضایل اخلاقی،سیره شهدا ،تبیین هنر انقلاب اسلامی و ویژگی های هنر متعهد و غیر متعهد و نتایج آنها
8- روایتگری نمایشگاه بانوی بی نشان(بازسازی شهر مدینه) توسط حجت الاسلام و المسلمین عرفانیان
9-پخش انیمیشن سلامی برای روح اله (کارگردان بهروز خندان دل)
10- سخنرانی جناب سرهنگ مطهری فرمانده محترم سپاه ناحیه شهرستان شاهرود
11- پخش کلیپ شهدای شاخص و شهدای هنرمند شهرستان شاهرود
12-تجلیل از خانواده معظم شهدای هنرمند شهرستان شاهرود
13-بازدید از نمایشگاه بانوی بی نشان


93/1/21::: 11:40 ص
نظر()
  
  
مراسم بزرگداشت شهید آوینی ،روز هنر انقلاب اسلامی و روز بسیج هنرمندان در سمنان برگزارشد.

به گزارش خبرنگار سازمان بسیج هنرمندان استان سمنان مراسم بزرگداشت شهید آوینی ،روز هنر انقلاب اسلامی و روز بسیج هنرمندان با همت کانون بسیج هنرمندان شهرستان سمنان و با همکاری و مشارکت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سمنان برگزارشد.
این مراسم در روز چهارشنبه 1392/01/20 در سالن حکیم الهی فرهنگسرای کومش با حضور هنرمندان،پیشکسوتان و نخبگان هنری شهرستان و مسئولین ارگانهای فرهنگی هنری استان و شهرستان با بخش بسیار متنوع برگزار گردید. سین برنامه به شرح ذیل اعلام می گردد.
1-تلاوت آیاتی از کلام ا... مجید توسط قاری محترم جناب آقای رضایی
2- سرود جمهوری اسلامی
3- خیر مقدم توسط مسئول کانون جناب آقای احمدی و تبریک روز هنر انقلاب اسلامی
4- شعر خوانی توسط سرکار خانم عاطفی
5- ارائه داستان کوتاه توسط سرکار خانم جعفری
6- سخنرانی جناب آقای سوقندی پیرامون سیره و زندگی شهید آوینی و تبیین هنر انقلاب اسلامی
7- اجرای تئاتر« اندر احوالات پرده خوانی روز ما» با موضوع دفاع مقدس (کارگردان جناب آقای علی اکبر شفائیان – بازیگران سهند صالحی و محمد آران)
8- شعر خوانی توسط استاد مصطفی ترحمی
9-رونمایی از اثر استاد حسین نظارت
10-تجلیل از هنرمندان پیشکسوت:استاد کیوان مصباحی(خوشنویسی)-استاد حسینعلی جعفری(داستان نویسی) –استاد حسین نظارت(نقاشی)- جناب آقای سلطانی(فیلم و عکس)
11-تقدیر از دست اندرکاران برنامه


93/1/21::: 8:42 ص
نظر()
  
  

هم زمان با روز هنر انقلاب اسلامی و سال روز شهادت شهید فرهنگ و قلم، سید مرتضی آوینی در روز چهارشنبه بیستم فروردین ماه در مجتمع فرهنگی هنری کومش سمنان مراسم بزرگداشت این روز توسط کانون بسیج هنرمندان شهرستان سمنان برگزار می گردد.

هنر، هرچه هست ، نمی تواند که خود غایت  حرکت خویش باشد و باید در خدمت این مبارزه ی بزرگی  درآید که میان اسلام و قدرت های فرعونی جهان، درگیر است. «شهید سید مرتضی آوینی»

هم زمان با روز هنر انقلاب اسلامی و  سال روز شهادت شهید فرهنگ و قلم، سید مرتضی آوینی در روز چهارشنبه بیستم فروردین ماه  در مجتمع فرهنگی هنری کومش سمنان مراسم بزرگداشت این روز  توسط کانون بسیج هنرمندان شهرستان سمنان برگزار  می گردد


  
  

20 فرودین سالروز شهادت سید شهیدان اهل قلم شهیدسیدمرتضی آوینی ، روز هنر انقلاب اسلامی و روز بسیج هنرمندان گرامی باد.


  
  
مسئول کانون بسیج هنرمندان شهرستان شاهرود گفت: مراسم بزرگداشت سید شهیدان اهل قلم، شهید مرتضی آوینی با حضور دکتر کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی 20 فروردین برگزار می‌شود.

عباس اعتماد صبح سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران ضمن اشاره به برگزاری مراسم بزرگداشت شهید سید مرتضی آوینی به همت بسیج هنرمندان، حوزه هنری و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شاهرود و با حضور هنرمندان بسیجی این شهرستان افزود: طی چند برنامه یاد و خاطره هنرمند متعهد و بسیجی، مرتضی آوینی گرامی داشته خواهد ‌شد.

وی تصریح کرد: سعی داریم در این مراسم تفکر انقلاب اسلامی از دیدگاه آن شهید مورد بررسی قرار بگیرد.

مسئول کانون بسیج هنرمندان شهرستان شاهرود افزود: منطق نامگذاری سالروز شهادت شهید آوینی با عنوان روز هنر انقلاب اسلامی بر این موضوع تاکید دارد که این روز، تشریفاتی نیست، بلکه نقشه راه، محرک و جریان‌ساز است.

اعتماد با تکرار سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی به این مضمون که فرهنگ، بخش مظلوم در کشور ماست، بر تاکید ایشان در نامگذاری امسال با نام "اقتصاد و فرهنگ، عزم ملی و مدیریت جهادی" اشاره و تصریح کرد: شهید آوینی هم می‌خواست راه را نشان دهد و به هنرمندان بگوید که باید یک بازگشت به فرهنگ و تاریخ خودتان داشته باشید.

وی با بیان اینکه بسیج شگفتی‌آفرین و مکتبی سرشار از زیبایی و هنر است ادامه داد: هنرمندان بسیجی به خوبی هنر خود را با بسیج پیوند زده‌اند.

مسئول کانون بسیج هنرمندان شهرستان شاهرود در خاتمه با اشاره به اینکه این مراسم روز چهارشنبه ساعت 17 در حرم شهدای گمنام شاهرود برگزار می‌شود، گفت: عزاداری حضرت فاطمه(س)، پخش انیمیشن، شعرخوانی و ... از دیگر برنامه های این همایش است و در حاشیه این مراسم نمایشگاه فرهنگی و هنری بانوی بی نشان نیز افتتاح خواهد شد.


  
  

به گزارش ایسنا، سید اهل قلم در شهریور سال 1326 در شهر ری متولد شد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه‌ی خود را در شهرهای زنجان، کرمان و تهران به پایان رساند و سپس به‌عنوان دانشجوی معماری وارد دانشکده‌ی هنرهای زیبا دانشگاه تهران شد. او از کودکی با هنر انس داشت؛ شعر می‌سرود. داستان و مقاله می‌نوشت و نقاشی می‌کرد. تحصیلات دانشگاهی‌اش را نیز در رشته‌ای به انجام رساند که با طبع هنری او سازگار بود، ولی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی معماری را کنار گذاشت و به اقتضای ضرورت‌های انقلاب به فیلم‌سازی پرداخت.

شهید آوینی نوشته است:«حقیر دارای فوق لیسانس معماری از دانشکده‌ی هنرهای زیبا هستم اما کاری را که‌اکنون انجام می‌دهم نباید با تحصیلاتم مربوط دانست. حقیر هر چه آموخته‌ام از خارج دانشگاه است. بنده با یقین کامل می‌گویم که تخصص حقیقی در سایه‌ی تعهد اسلامی به دست می‌آید و لاغیر. قبل از انقلاب بنده فیلم نمی‌ساخته‌ام، اگر چه با سینما آشنایی داشته‌ام. اشتغال اساسی حقیر قبل از انقلاب ادبیات بوده است. با شروع انقلاب تمام نوشته‌های خویش را اعم از تراوشات فلسفی داستان‌های کوتاه، اشعار و ... در چند گونی ریختم و سوزاندم و تصمیم گرفتم که دیگر چیزی که «‌حدیث نفس» باشد ننویسم و دیگر از « خودم» سخنی به میان نیاورم... سعی کردم که « خودم» را از میان بردارم تا هر چه هست خدا باشد و خدا را شکر بر این تصمیم وفادار مانده‌ام. البته آن چه که انسان می‌نویسد همیشه تراوشات درونی خود اوست. همه‌ی هنرها این چنین هستند. کسی هم که فیلم می‌سازد، اثر تراوشات درونی خود اوست. اما اگر انسان خود رادر خدا فانی کند، آن گاه این خداست که در آثار او جلوه‌گر می‌شود. حقیر این چنین ادعایی ندارم ولی سعی‌ام بر این بوده است.»

شهید آوینی فیلم‌سازی را در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی با ساختن چند مجموعه درباره‌ی غائله‌ی گنبد ( مجموعه‌ی شش روز در ترکمن صحرا)، سیل خوزستان و ظلم خوانین ( مجموعه‌ی مستندخان گزیده‌ها) آغاز کرد.

او در شرح احوالش آورده است: «با شروع کار جهاد سازندگی در سال 58 به روستاها رفتیم که برای خدا بیل بزنیم. بعدها ضرورت‌های موجود رفته رفته ما را به فیلم‌سازی کشاند... ما از ابتدا در گروه جهاد نیت‌مان این بود که نسبت به همه‌ی وقایعی که برای انقلاب اسلامی و نظام پیش می‌آید عکس آلعمل نشان بدهیم. مثلا سیل خوزستان که واقع شد،‌ همان گروهی که بعدها مجموعه حقیقت را ساختیم به خوزستان رفتیم و یک گزارش مفصل تهیه کردیم. آن گزارش در واقع جزو اولین کارهایمان در گروه جهاد بود. بعد، غائله‌ی خسرو و ناصر قشقایی پیش آمد و ما به فیروزآباد، آباده و مناطق درگیری رفتیم... وقتی فیروزآباد در محاصره بود، ما با مشکلات زیادی از خط محاصره گذشتیم و خودمان را به فیروزآباد رساندیم. در واقع اولین صحنه‌های جنگ را ما در آن جا، در جنگ با خوانین گرفتیم.»

گروه جهاد اولین گروهی بود که بلافاصله بعد از شروع جنگ به جبهه رفت. دو تن از اعضای گروه در همان روزهای اول جنگ در قصر شیرین اسیر شدند و نفر سوم، در حالی که تیر به شانه‌اش خورده بود، از حلقه‌ی محاصره گریخت. گروه بار دیگر تشکل یافت و در روزهای محاصره‌ی خرمشهر برای تهیه‌ی فیلم وارد این شهر شد.

«وقتی به خرمشهر رسیدیم، هنوز خونین شهر نشده بود. شهرهنوز سر پا بود. اگر چه احساس نمی‌شد که این حالت زیاد پر دوام باشد، و زیاد هم دوام نیاورد. ما به تهران بازگشتیم و شبانه‌روز پای میز موویلا کار کردیم تا اولین فیلم مستند جنگی درباره‌ی خرمشهر از تلویزیون پخش شد؛ فتح خون.»

مجموعه‌ی یازده قسمتی «حقیقت» کار بعدی گروه محسوب می‌شد که یکی از هدف‌های آن ترسیم علل سقوط خرمشهر بود: «یک هفته‌ای نگذشته بود که خرمشهر سقوط کرد و ما در جست وجوی « حقیقت» ماجرا به آبادان رفتیم که سخت در محاصره بود. تولید مجموعه‌ی حقیقت این گونه آغاز شد.»

کار گروه جهاد در جبهه‌ها ادامه یافت و با شروع عملیات والفجر هشت، شکل کاملا منسجم و به هم پیوسته‌ای پیدا کرد. آغاز تهیه‌ی مجموعه‌ی زیبا و ماندگار روایت فتح که بعد از این عملیات تا پایان جنگ به طور منظم از تلویزیون پخش شد، به همان ایام باز می‌گردد.

شهید آوینی درباره‌ی انگیزه‌ی گروه جهاد در ساختن این مجموعه که نزدیک به هفتاد برنامه است چنین می‌گوید:

«انگیزش درونی هنرمندانی که در واحد تلویزیونی جهاد سازندگی جمع آمده بودند آنها را به جبهه‌های دفاع مقدس می‌کشاند نه وظایف و تعهدات اداری. روح کارمندی نمی‌توانست در این عرصه منشا فعل و اثر باشد. گروه‌های فیلمبرداری ما با همان انگیزه‌هایی که رزم‌آوران را به جبهه کشانده بود کار می‌کردند، داوطلبانه و بدون چشم داشت مالی، در کمال قناعت و شجاعت و آماده برای شهادت. این جا عرصه‌ای نبود که فقط پای تکنیک و یا هنر در میان باشد... بچه‌های ما تا سال 1367 که به ناگزیر تسلیم سیستم‌های برآورد مالی و فنی تلویزیون شدیم جز حقوق ماهیانه‌ی جهاد سازندگی و یا سپاه پاسداران که از هفت هزار تومان بالاتر نمی‌کشید، چیزی دریافت نمی‌کردند. نمی‌دانم چطور شده بود که این اواخر، یعنی سال 1366 بنیاد فارابی به یاد ما افتاده بود و نود هزار تومان به واحد تلویزیونی جهاد سازندگی هدیه کرده بود. همین مختصر را نیز بچه‌ها غالبا به خانواده‌ی شهدایمان هدیه کردند.

اولین شهیدی که دادیم علی طالبی بود که در عملیات طریق‌المقدس به شهادت رسیده و آخرینشان مهدی فلاح‌پور است که همین امسال [1371] در لبنان شهید شد ... و خوب، دیگر چیزی برای گفتن نمانده است، جز آن که ما خسته نشده‌ایم و اگر باز جنگی پیش بیاید که پای انقلاب اسلامی در میان باشد، ما حاضریم. می‌دانید! زنده‌ترین روزهای زندگی یک «مرد» آن روزهایی است که در مبارزه می‌گذراند و زندگی در تقابل با مرگ است که خودش را نشان می‌دهد.»

اواخر سال 1370 « موسسه‌ی فرهنگی روایت فتح» به فرمان مقام معظم رهبری تاسیس شد تا به کار فیلم‌سازی مستند و سینمایی درباره‌ی دفاع مقدس بپردازد و تهیه‌ی مجموعه‌ی روایت فتح را که بعد از پذیرش قطع‌نامه رها شده بود ادامه دهد.

شهید آوینی و گروه فیلمبرداران روایت فتح سفر به مناطق جنگی را از سر گرفتند و طی مدتی کم‌تر از یک سال کار تهیه‌ی شش برنامه از مجموعه‌ی ده قسمتی « شهری در آسمان» را به پایان رساندند و مقدمات تهیه‌ی مجموعه‌های دیگری را درباره‌ی آبادان، سوسنگرد، هویزه و فکه تدارک دیدند. شهری در آسمان که به واقعه‌ی محاصره، سقوط و باز پس‌گیری خرمشهر می‌پرداخت. در ماه‌های آخر حیات زمینی شهید آوینی از تلویزیون پخش شد. اما برنامه وی برای تکمیل این مجموعه و ساختن مجموعه‌های دیگر با شهادتش در روز جمعه بیستم فروردین 1372 در قتلگاه فکه ناتمام ماند.

شهید آوینی فعالیتهای مطبوعاتی خود را در اواخر سال 1362، هم زمان با مشارکت در جبهه‌ها و تهیه‌ی فیلم‌های مستند درباره‌ی جنگ، با نگارش مقالاتی در ماهنامه‌ی «اعتصام»، ارگان انجمن اسلامی آغاز کرد. این مقالات طیف وسیعی از موضوعات سیاسی، حکمی، اعتقادی و عبادی را در برمی‌گرفت. او طی یک مجموعه مقاله درباره‌ی «مبانی حاکمیت اساسی در اسلام» آرا و اندیشه‌های رایج در مورد دموکراسی، رای اکثریت، آزادی عقیده و برابری و مساوات را در نسبت با تفکر سیاسی ماخوذ از وحی و نهج‌البلاغه و آرای سیاسی حضرت امام (ره) مورد تجزیه و تحلیل و نقد قرار داد. مقالاتی نیز در تبیین حکومت اسلامی و ولایت فقیه در ربط و نسبت با حکومت الهی حضرت رسول (ص) در مدینه وخلافت امیر مومنان (ع) نوشت و اتصال انقلاب اسلامی را با نهضت انبیا علیهم السلام و جایگاه آن با جنگ‌های صدر اسلام و قیام عاشورا و وجوه تمایز آن از جنگ‌هایی که به خصوص در قرون اخیر واقع شده‌اند، و نیز برکات ظاهری و غیبی جنگی و ویژگی رزم‌آوران و بسیجیان، در زمره‌ی مطالبی بود که در « اعتصا» منتشر شد.

در مضامین اعتقادی و عبادی نیز تحقیق و تفکر می‌کرد و حاصل کار خویش را به صورت مقالاتی چون « اشک، چشمه‌ی تکامل»، «تحقیقی در معنی صلوات» و « حج، تمثیل سلوک جمعی بشر» به چاپ می‌سپرد.

در کنار نگارش این قبیل مقالات، مجموعه مقالاتی نیز با عنوان کلی « تحقیقی مکتبی در باب توسعه و مبانی تمدن غرب» برای ماهنامه‌ی «جهاد»، ارگان جهاد سازندگی، نوشت. « بهشت زمینی»، « میمون برهنه!»،

«تمدن اسراف و تبذیر»، « دیکتاتوری اقتصاد»، « از دیکتاتوری پول تا اقتصاد صلواتی»، « نظام آموزش و آرمان توسعه یافتگی»،‌« ترقی یا تکامل؟» و ... از جمله مقالات آن مجموعه است. این مقالات بعد از شهادت او با عنوان « توسعه و مبانی تمدن غرب» به چاپ رسید. این دوره از کار نویسندگی شهید تا سال 1365 ادامه یافت.

مقارن با همین سالها شهید آوینی علاوه بر کارگردانی و مونتاژ مجموعه‌ی «روایت فتح» نگارش متن آن را برعهده داشت که بعدها قالب کتابی گرفت با عنوان «گنجینه‌ی آسمانی» او در ماه محرم سال 1366 نگارش کتاب « فتح خون» (روایت محرم) را آغاز کرد و نه فصل از فصول ده گانه‌ی آن را نوشت. اما در حالی که کار تحقیق در مورد وقایع روز عاشورا و شهادت بنی‌هاشم را انجام داده و نگارش فصل آخر را آغاز کرده بود به دلایلی کار را ناتمام گذاشت.

او در سال 1367 یک ترم درمجتمع دانشگاهی هنر تدریس کرد. ولی چون مفاد مورد نظرش برای تدریس با طرح دانشگاه هم خوانی نداشت، از ادامه‌ی تدریس صرف نظر کرد. مجموعه‌ی مباحثی که برای تدریس فراهم شده بود، با بسط و شرح و تفسیر بیش‌تر در مقاله‌ی بلندی به نام « تاملاتی در ماهیت سینما» که در فصلنامه‌ی

« فارابی» به چاپ رسید و بعد در مقالاتی با عناوین « جذابیت در سینما»،‌« آینه‌ی جادو» ، « قاب تصویر وزبان سینما» و ... که از فروردین سال 1368 در ماهنامه‌ی هنری « سوره» منتشر شد، تفصیل پیدا کرد. مجموعه‌ی این مقالات در کتاب « آینه‌ی جادو» که جلد اول از مجموعه‌ی مقالات و نقدهای سینمایی اوست. جمع‌آوری و به چاپ سپرده شد.

سالهای 1368 تا 1372 دوران اوج فعالیت مطبوعاتی شهید آوینی است. آثار او در طی این دوره نیز موضوعات بسیار متنوعی را شامل می‌شود. هر چند آشنایی با سینما در طول مدتی بیش از ده سال مستندسازی و تجارب او در زمینه‌ی کارگردانی مستند و به‌خصوص مونتاژ باعث شد که قبل از هر چیز به سینما بپردازد. ولی این مسئله موجب بی‌اعتنایی او نسبت به سایر هنرها نشد. او درکنار تالیف مقالات تئوریک درباره‌ی ماهیت سینما و نقد سینمای ایران و جهان، مقالات متعددی در مورد حقیقت هنر، هنر و عرفان، هنر جدید اعم از رمان، نقاشی، گرافیک و تئاتر، هنر دینی و سنتی، هنر انقلاب و ...تالیف کرد که در ماهنامه‌ی « سوره» به چاپ رسید. طی همین دوران در خصوص مبانی سیاسی، اعتقادی نظام اسلامی و ولایت فقیه فرهنگ انقلاب در مواجهه با فرهنگ واحد جهانی و تهاجم فرهنگی غرب، غرب‌زدگی و روشنفکری، تجدد و تحجر و موضوعات دیگرتفکر وتحقیق کرد و مقالاتی منتشر نمود.

مجموعه‌ی آثار شهید آوینی در این دوره هم از حیث کمیت، هم از جهت تنوع موضوعات و هم از نظر عمیق معنا و اصالت تفکر وشیوایی بیان اعجاب‌آور است. در حالی که سرچشمه‌ی اصلی تفکر او به قرآن، نهج‌البلاغه، کلمات معصومین علیهم‌السلام و آثار و گفتار حضرت امام (ره) باز می‌گشت. با تفکر فلسفی غرب و آرا و نظریات متفکران غربی نیز آشنایی داشت و با یقینی برآمده از نور حکمت، آنها را نقد و بررسی می‌کرد.

او شناخت مبانی فلسفی و سیر تاریخی فرهنگ و تمدن جدید را از لوازم مقابله با تهاجم فرهنگی می‌دانست چرا که این شناخت زمینه‌ی خروج از عالم غربی و غرب‌زده‌ی کنونی را فراهم می‌کند و به بسط و گسترش فرهنگ و تفکر الهی مدد می‌رساند.

او بر این باور بود که با وقوع انقلاب اسلامی و ظهور انسان کاملی چون امام خمینی (ره) بشر وارد عهد تاریخی جدیدی شده است که آن را «‌عصر توبه‌ی بشریت» می‌نامید. عصری که به انقلاب جهانی امام عصر ( عج) و ظهور « دولت پایدار حق» منتهی خواهد شد.

* این متن برگرفته از زندگینامه‌ای است که توسط موسسه‌ی فرهنگی روایت فتح درباره شهید اهل قلم منتشر شده است.


  
  

شهید شاخص سال 93 بسیج هنرمندان استان سمنان/علی (جمشید )طاهرکرد
نام :علی (جمشید)
نام خانوادگى :طاهرکرد
نام پدر :حسین
تاریخ‌تولد :02/03/1343
ش.ش :201
محل‌صدورشناسنامه :علی آباد کتول
تاریخ شهادت :28/08/62
نوع حادثه :حوادث‌ مربوط به‌ جنگ‌ تحمیلى
شرح حادثه :حوادث ناشى ازدرگیرى مستقیم با دشمن -توسط دشمن‌ در جبهه
استان : استان‌سمنان
شهر : مهدیشهر
وصیت‌نامه :
بسمه تعالى
ان ا... یحب الذین یقاتلون فى سبیله صفا کانهمم بنیادن مرصوص . والفجـــــــــر و لیال عشــــر
خیر و سعدت در سایه شمشیر و جنگ و جهاد است .
به نام الله پاسدار حرمت خون شهیدان و با سلام و درود بر یگانه منجى عالم بشریت مهدى و صاحب الزمان و نایب بر حقش امام امت خمینى کبیر و نور چشم امت اسلام خانواده شهداء و امت شهید پرور و روحانیت مبارز ، سخنم را آغاز مى کنم : مهدى جان بنگر که سربازانت چگونه به جبهه ها مى شتابند ، حسین جان تو چهارده قرن پیش نداى هل من ناصر ینصرنى را به کربلاى سوزان سر دادى و کسى نبود تو را یارى کند ولى اکنون بنگر که سربازانت چگونه به نداى خمینى کبیر لبیک مى گویند و عاشقانه به جبهه ها ى جنگ بین حق و باطل هجوم مى اورند و دشمنان اسلام و قرآن را به لرزه مى اندازد ، هدف از اینکه به جبهه آمدم این بود که موقعیت اسلامى و میهنى اقتضا مى کرد و جبهه ها احتیاج به نیرو داشت ، جوانان عزیز بروند و تا آزادى قدس و کربلا در جبهه ها بمانند تا به امید خداى تبارک و تعالى اسلام و پرچم اسلام در تمامى دنیا حتى در فراز کاخ کرملین و کاخ سیاه واشنگتن برافراشته شود انشاالله . خدایا زیارت کربلا نصیب ما بگردان ، دیدار روى مهدى نصیب ما بگردان ، انشاالله ، امت شهیدپرور تقاضاى عاجزانه و مخلصانه من از شما عزیزان این است که هر گونه فتنه و آشوب از هر گروه و هر گروهکى را در دم خاموش کنید . هر گروهى که مى خواهد باشد . همیشه گوش به زنگ باشید در صحنه باشید که خداى ناکرده این انقلاب ضربه نبیند و انقلابى را که با خون هزاران شهید تا به اینجا رسانیده ایم ضربه نبیند و از پا نیفتد ،خداى ناکرده .

به نماز جمعه ها و نماز جماعتها و دعاهاى توسل و کمیل و ... عاشقانه بشتابید که والله این انقلاب تا الان با انسجام و وحدت و همین و همین دعاهاى کمیل و همین دعاى توسلها و ... به پا مانده و انشاالله تا این انقلاب را به انقلاب حضرت مهدى (عج) متصل نسازیم دست بر نمى داریم . امید وارم روزى برسد که در حرم اباعبدالله الحسین دعا بخوانیم ، نوحه بخوانیم و قبر شش گوشه امام حسین را زیارت کنیم و در بغل بگیریم انشاالله . امت شهید پرور بخدا قسم مى خورم که دعا خیلى خیلى تاثیر دارد تقاضا دارم هر موقع عملیات شروع مى شود دعا یادتان نرود و در مساجد جمع شوید و با دعاى دسته جمعى خود از خدا بخواهید که ما را پیروز بگرداند . خدایا قدمهاى من را استوار بگردان و چنان قوتى در دل من بوجود بیاور که در مقابل دشمنان اسلام و صدامیان و ضد انقلاب بایک یورش آنها را از پاى درآورم ولى در مقابل حزب ا... مرا چون مورچه اى ضعیف و ناتوان کن ، خدایا یک لحظه مرا بخودم وامگذار که من این موجود دو پا هر خطایى ممکن است از من سرزند . امت شهید پرور و مسلمان مهدیشهر تقاضا دارم که با رفتن بجه هاى خود به جبهه مخالفت نکنید ، بگذارید راهى را که انتخاب کرده اند بروند ، خدایا همه امت مسلمان ایران را کربلایى بگردان ، خدایا راضیم به رضاى تو ، شهادت کمال انسان است اگر لیاقت دارم نصیبم بگردان و اگر لیاقت ندارم با لیاقتم کن ، امت عزیز شما که از فرزندانتان مى گذرید و آنها را به جبهه مى فرستید و مسلما از مال هم دریغ ندارید پس جبهه ها را یارى دهید چون این جنگ تا به الان به همت و همیارى و کمک بى دریغ شما امت حزب الله به این جا پیش آمده است . من از پدر و مادر عزیزم واقعا تشکر مى کنم که مرا تربیت کردند و رشد دادند و با موافقت خود مرا به جبهه فرستادند واقعا با چه زبانى تشکر کنم نمى دانم زبان بند مى آید چه زحماتى او مادر عزیز و مهربان ، نور چشمم براى من کشید و چه بى خوابى ها نکشیدى تا مرا رشد دادى و از لحاظ جسمانى مرا به اینجا رساندى ولى من نتوانستم جواب آن همه زحمت و فداکارى تو مادر عزیز و پدر عزیز را بدهم ، امید وارم مرا ببخشید ، مادر جان تو در مرگ سرخم گریه نکن و غم به دل راه مده چون پسرت و جگر گوشه ات را در راه خدا دادى و ناراحتى ندارد خداوند یک روز همه را مى برد خوشحال باش چون با ناراحتى خود در جمع مرا ناراحت مى کنى ، مادر عزیزم ، نور چشمانم دوست دارم اگر شب هفتم با شب جمعه مصادف شد دعاى کمیل را در مزار بخوانید اگر امکان دارد یا دعاى توسل را ، خلاصه شما به گردن من خیلى حق دارید . از خواهرانم مى خواهم که زینب وار با قامت بلند و استوار در مقابل این مسئله ایستادگى کنند و تو برادرم از من بدیها دیدى مرا ببخش و تو نیز قامت بلند و پولاد ینت را بعد از من نشادن بده و ذلیل و زار نشو که مرا خجل کرده اى . در پایان از امت عزیز و شهید پرور التماس دعا دارم .
دعا به جان امام را فراموش نکنید :
خدایا خدایا تا انقلاب مهدى خمینى را نگهدار
دیدار روى مهدى و نصیب ما بگردان
29/6/62 - على طاهر کرد


  
  

 

به گزارش سیمرغ سازمان بسیج هنرمندان به سنت نیکوی سال های گذشته ی خود ، شهید قشر سال 1393 هنرمندان را اعلام کرد. براساس این گزارش هنرمندان بسیجی  برای تاسی به راه شهیدان گلگون کفن هر سال یکی از این ستارگان درخشان را به عنوان الگوی معرفی می کنند. که در سال جدید نام شریف شهید محمد باقر روحی به عنوان الگوی ویژه سال به جامعه هنری معرفی گردیده استو

در این مجال با زندگی و وصیت شهید آشنا می شویم.

خانة پدری

    امیر شهید محمد باقر روحی در پنجم فروردین ماه 1340 در روستای کاشیکلا دیده به جهان گشود . زادگاهش در بخش بندپی شرقی از توابع شهرستان بابل واقع است . او در میان مردمی صمیمی و متدیّن کودکی اش را سپری کرد.

او در دامان پدری روحانی ( مرحوم حاج شیخ محمد اسماعیل روحی ) و مادری پرهیزکار و عاشق اهل بیت پرورش یافت . نیاکان پدری اش همه اهل علم و تقوی بودند و به ذکر مصایب اهل بیت اشتغال داشتند و به همین منظور در خانة خود برای عزاداری سید الشهدا ( ع ) حسینیه ای احداث نمودند که هنوز پا برجاست از این رو به اندازة کافی از تربیت و اخلاق علمی فرهنگ اسلامی بهره داشت.

از پنج سالگی نماز را فرا گرفت و برای تعلیم قرآن کریم به مکتب خانه ده نزد حاجیه صفیه احمدی ( همسر مرحوم شیخ یعقوب الهی ) فرستاده شد . او به خاطر رفتار و خصلت های اخلاقی میان همگان خود شناخته بود و در مکتب خانه هم به عنوان امام جماعت کودکان به اقامة نماز می پرداخت.

پا به پای انقلاب

    او پس از سه سال تحصیل در مدرسة مهدیة اسلامی (بندپی) و یک سال در قائم شهر به همراه عمویش (حاج علی اکبر روحی) که توجه ویژه ای به تحصیل اطرافیان داشت ، به یزد می رود عمویش ،  در آن زمان در آنجا اشتغال داشت . شهید دورة متوسطه را در مدرسة اسلامی زرگران یزد می گذراند . این هنگام مصادف بود با اوج گیری انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی و شهید با توجه به زمینة خانوادگی به حرکت مردمی پیوست و در یزد در راهپیمایی های مردمی شرکت می کرد. او در آنجا از محضرآیت الله شهید صدوقی بهره می برد

1-در آن روزها در یک اقدام انقلابی به همراه دو تن از هم فکرانش ( که یکی از ایشان هم مازندرانی بود) ، یک تریلی کرایه می کنند و در فرصتی مناسب با ریسمان ، مجسمة شاه را در میدان شهر به پایین می کشند وبدون این که مشکلی برایشان پیش بیاید از آنجا می گریزند

2-پیوستن به ارتش انقلابی

    پس از پیروزی انقلاب اسلامی او و دوستش ( مهندس عرب تبار ) که تازه دیپلم گرفته بودند به قم می روند و در آزمون تربیت معلم آنجا شرکت می کنند . هر دو قبول می شوند اما به خاطر مصادف شدن با جریان انقلاب فرهنگی و بسته شدن مراکز آموزش عالی از تحصیل باز می مانند .از طرف عمویش به او پیشنهاد می شود که به خاطر تعطیلی دانشگاه های کشور با همکلاسی هایش که برای ادامه تحصیل به هندوستان می رفتند همراه شود ولی نپذیرفت و در آزمون دانشگاه افسری امام علی (ع) شرکت می کند و قبول می شود.

همبستگی با سپاه و روحانیت

    سال های نخستین دهة شصت ، عرصة تاخت و تاز گروهک ها بود که ترور ها و جنایت های بسیاری را سبب شدند و نیز از سویی برآن بودندکه ارتش رادر برابر سپاه پاسداران قرار دهند که با هوشیاری به موقع دانشجویان دانشکده افسری امام علی (ع) در سال 1360 و حضور در قم و دیدار با علما و مسئولین سپاه پاسداران همبستگی خود را با دیگر نهاد های انقلابی نظام اسلامی اعلام کردند و این حربة دشمن را خنثی نمودند .

    دیدار با امام

    وقتی از دانشکدة افسری فارغ التحصیل شدند ، برای تجدید میثاق به جماران نزد امام رفتند . آنها نخستین گروه ارتشی بودند که از دستان مبارک ایشان سردوشی گرفتند.3 شهید که ذوب در ولایت بود از همان لحظه عزم خود را برای پادر رکابی سپاه اسلام جزم نمود و به راستی که از این آزمون سخت سربلند بیرون آمد. خاطرة آن دیدار تأثیر عمیقی در اراده و عزم شهید گذاشت .

 زندگی هنری

ایشان در طی دوران تحصیلشان در دبیرستان ، نشانه های علاقه و استعدادشان در هنر با نوشتن پارچه ها ، اعلامیه ها و همچینین با ترسیم چهره شهدای محل  نمایان گردید.

ایشان در 22 بهمن 1358 با قبولی در آزمون ورودی دانشگاه افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران پذیرفته شدند. در دانشگاه ضمن تحصیل به کارهای هنری نیز میپرداختند ازجمله آثار ایشان نقاشی نقشه ایران به همراه آرم دانشگاه افسری بر روی دیواره کوه در محل آموزش دانشجویان دانشگاه امام علی (ع) در جاده هراز می توان نام برد.

در سال 1364 ایشان جهت فراگیری هنر خوش نویسی به صورت حرفه ای نزد استاد منوچهر اسکندری از اساتید به نام استان مازندارن آموزش را آغاز نمودند و تا سال 1366 دوره های مقدماتی تا خوش را گذراندند. در سال 66 به دلیل مشغله زیاد در جبهه نتوانستند دوره عالی را به اتمام برسانند . البته ایشان در اوقات فراغت در سنگر به تمرین و مشق خط مشغول بودند که از آثار خوش نویسی و نقاشی ایشان در این دوره سال ها بعد نمایشگاه عکسی در سال 1384 در شهرستان بابل برپا گردید .

این شهید بزرگوار در تاریخ 22تیر ماه 1367 در منطقه فکه به شهادت رسیدند و پیکر ایشان به صورت گمنام در قطعه شهدای گمنام بهشت زهرای تهران دفن گردید. بعد از تشخیص هویت و انتقال پیکر ایشان به مزار روستای کاشیکلا مراسم یادبودی برای ایشان در زادگاهشان برگزار گردید. در خلال این مراسم ویژه نامه سرو سربلند از زندگی نامه و آثار شهید نیز به چاپ رسید.

در سال 1391 کتاب یوسف گم گشته به قلم یوسف الهی و حمید روحی ( فرزند شهید ) توسط انتشارات سوره سبز منتشر گردید که در این کتاب ضمن معرفی و بازگویی زندگی نامه این شهید منتخبی از آثار و تصاویر ایشان نیز ارائه شد.

در آذر ماه سال 1392 در مراسم یادبود شهدای هنرمند استان مازندران آثار این شهید بزرگوار نیز در معرض دید عموم قرار گرفت .

بخشی از وصیتنامه شهید هنرمند محمدباقر روحی

بسم الله الرحمن الرحیم

«و لا تَقُولُوا لِمَن‏‎ْْیٌقْتَلٌ فی سبیل الله اَمْواتاً بَلْ احیأٌ و لکن لا تَشْعٌرون » کسی که مرا طلب کند مرا می یابد  کسی که مرا یافت مرا می شناسد و آن که مرا شناخت عاشقم می شود و کسی که عاشقم شود عاشقش می شوم و کسی را که من عاشقش شوم می کشمش و هر که را من کشته اش سازم دیه او بر عهده خودم می باشد و آن که را من عهده دار دیه اش گشتم دیه اش خود خواهم بود .

    به نام الله و یاد او که روحبخش انسان است . رحمتش بر همه انسانها جاری و رحمانیتش بر بندگان خاص جریان دارد . او را سپاسگزاریم که بر ما منت نهاد که امت مستضعف را وارث زمین گردانید و انقلاب اسلامی ایران را به رهبری جان جانان مراد مریدان امید مستضعفان امام خمینی پیروز گردانید و این پیروان صدیق صاحب الزمان ( عج ) را در پاسخ به ندای هَلْ من ناصر امام حسین ( ع ) یاری نمود و درود بر امت  مسلمان و صابر و غیور ایران که خوب از امانت خداوند حراست و پاسداری کردند و در رساندن آن به صاحب اصلی یعنی حضرت ولی عصر ( عج ) کوشا می باشند . شکر و سپاس می گزارم ، خداوند منان را که این سعادت نصیبم ساخت تا به عنوان یک سرباز کوچک در سپاه اسلام جهاد کنم و دشمنان خدا و قران را با یاری خدا نابود سازم تا بنای طاغوت از زمین بر چیده شود و عدالت و قوانینی الهی حاکم بر انسان گردد . بر شما امت بپا خاسته فرض است که از بذل جان و مال در راه تداوم انقلاب خونبار اسلامی دریغ نورزیده و با تقویت روحانیت اصیل ، اسلام را بیمه کنید و سعی کنید که اسلامتان از اسلام روحانیت جدا نشود در طریق صیانت از خط امام که همان خط اسلام و پیامبر و ائمه اطهار است در کنار امام اشتیاق ورزیده و مبادرت کنید .

    دو نکته توجه می دهم اول آنکه در این برهه از زمان که انقلاب اسلامی عزیز با خطرهای گوناگونی مواجه است بزرگتر و مهمتر وظیفه انجام یک انقلاب اخلاقی است در جامعه و این مهم را اگر انجام رساندید پیروزید و در این راه امام را سرمشق خود قرار دهید

 دوم اینکه به جان امام دعا کنید و از حق تعالی بخواهید تا بر عمر پربرکتش تا ظهور حضرت مهدی ارواح العالمین له الفداء بیفزاید . انشاء الله

اللهم اَغْفرلی کل ذَنْبٍ اَذْ نَبْته و کٌلّ خطیئتهٍ اخطاتها

                                        والسلام محمدباقر روحی

 


  
  
<      1   2